Хашим Тачи честитао Едију Рами на ставу о неопходности „признања реалности независног Косова“

hasim-taci-edi-rama

Приштина — Ратни злочинац Хашим Тачи оценио је да је посета албанског премијера Едија Раме Србији конкретан корак ка побољшању односа између две земље.

 

„Верујем да ова историјска посета и потписивање три значајна споразума о сарадњи означава ново поглавље изградње добрих односа на здравим основама измедју два народа“, написао је Тачи на свом Фејсбук налогу.

Он је посебно честитао Рами на ставу који је имао о неопходности „признања реалности независног Косова“, за подршку коју је дао дијалогу између Приштине и Београда и солидарности коју исказује за сународнике на југу Србије.

„Желим да се директан дијалог између лидера о отвореним питањима, који се одвијао овог пута, настави и у будућности уз добру вољу, спремност и искреност, пошто је дијалог једини начин да се постигне разумевање и одржива стабилност у нашем региону“, навео је Тачи.

Представници институција Косова до сада нису званично реаговали на посету Раме Београду.

Премијер Албаније Еди Рама изјавио је јуче у Београду да је Косово независна држава и да је то реалност која се не може мењати и коју треба прихватити.

Реагујући на изјаву Раме на конференцији за новинаре, премијер Србије Александар Вучић је казао да није очекивао провокацију албанског премијера и да он не може да дозволи да неко понижава Србију.

(Бета)