Косметске Србе заправо више вређа и боли то што су то што је Еди Рама рекао пре њега изговорили многи „Срби“

SRBIJA BEOGAD SAJAM KNJIGA

Просто ме чуди да се у Србији дигла толика прашина због, више него очекиване, изјаве албанског премијера Едија Раме, „да је косовска независност готова ствар и да Србија треба да је призна“, због које је Београд наредио збуњеним и помоћу плата, „општински“ контролисаним косметским Србима да, наводно, самоиницијативно протествују због тога, иако их ова изјава, после свега што су доживели, није директно погодила.

Косметске Србе заправо више вређа и боли то што су то исто пре Едија Раме изговорили многи „Срби“ попут Вука Драшковића, Чеде Јовановића, разних невладиних организација, тзв. србских аналитичара и интелектуалаца а својим деловањем потврдиле и ова и претходна власт кроз „техничке преговоре“ Борка Стефановића и потписивања „Бриселског споразума“ Ивице Дачића и Александра Вучића, након „ваљања по подовима“ бриселских канцеларија.

Према томе, ова изјава Едија Раме је по здравој логици (која недостаје садашњој власти у Београду), природан след догађаја.
Срби са КиМ се питају, ако то могу да изговоре западни амбасадори у Београду и пола тзв. србске политичке елите у званичним србским медијима, зашто то онда не може албански премијер, од кога се то најпре очекује. Оно што заиста изненађује косовско – метохијске Србе је у ствари изненађење и запрепашћење званичног Београда овом очекиваном изјавом.

Када су Срби са севера својевремено тражили од Београда подршку за своје барикаде, подигнуте у циљу спречавања заокруживања процеса независности Косова, они је нису добили , а сада осрамоћени и понижени Београд од тих истих Срба захтева да дигну свој, већ угушени глас, против албанског присвајања Косова и Метохије и то приказују на ударним терминима у дневнику, не би ли на тај начин ублажили срамоту србских власти и великог дела србског народа који сада ћути.

Срби са КиМ се само надају да исфрустрирани изјавом Едија Раме, Срби из остатка Србије, неће из освете палити албанске пекаре и тако дати одличан повод Албанцима да опет нападају нас, косовксо-метохијске Србе у „енклавама“ .

Дејан Баљошевић,

Ораховац, 11.11.2014. год