Тешко наоружање стиже у Доњецк

64430_vest_Луганск-гађан-балистичким-ракетама-„точка-у“

Доњецк — Велико појачање у тешком наоружању од јутрос стиже у Доњецк, упориште проруских побуњеника на истоку Украјине, јавила је агенција Франс прес са лица места.

Новинари АФП-а видели су шест тенкова и два оклопна возила код Шахтјорска, на путу ка Доњецку.

У месту Макивка, такође ког Доњецка, виђена је колона од 15 камиона без регистарских таблица, од којих су два носили топове од 122 милиметра.

Светске агенције јавиле су јуче да се у околини Доњецка воде жестоке борбе, дан пошто су посматрачи из ОЕБС-а видели велики број необележених војних возила у деловима које контролишу побуњеници.

Власти у Кијеву сматрају да су побуњеници добили опрему од Русије.

„Више од 40 камиона и тенкова виђено је на путу источно од (индустријског града у Доњецкој области) Макејевка“, навели су посматрачи и додали да су од тога 19 била велика возила која су вукла хаубице, с војницима у тамно зеленим униформама без икаквих обележја.

Више од 4.000 људи погинуло је од почетка борби у априлу, пошто су проруски сепаратисти преузели контролу у регионима на истоку Украјине Доњецка и Луганска.

Крхки прекид ватре на снази је од 5. септембра, али упркос томе, од тада су стотине људи убијене.

На граници Русије са Украјином пронађено 14 пројектила

У Ростовској области (југ Русије) на граници са Украјином откривено је 14 пројектила. Тренутно је место на коме су они пронађени блокирано, дат је налог за уклањање мина.

Како је речено у Одељењу за превенцију и елиминацију ванредних ситуација у региону, за последња два дана уклоњен је пројектил система вишецевног бацача граната „Ураган“, као и пет пројектила БМ-27125-Д81.

(Глас Русије)