Принц Владимир Карађорђевић узима „злослов“ од римског Папе (видео)

СНО „Срби на окуprinc vladimir i princeza brigitaп“ у свом програму и деловању жели да афирмише идеју обнове светосавске монархије, а видевши овај видео прилог са жаљењем констатује да је сваком православном хришћанину забрањено узети „благослов“ од јеретика, утолико пре и србском принцу. Овај његов гест не представља акт религијске толеранције (како новинар у позадини коментарише), већ представља поклоњење римском јеретику, а њихово ликовање доказује и значај који је римски јеретик и ватиканска новинска агенција (роме репортс) дала овом „поклоњењу“. Не желимо да будемо злуради и ово констатујемо са жаљењем, али да опоменемо морамо.

Иначе, Принц Владимир Карађорђевић, син принца Андреја и унук краља Александра Првог ујединитеља, кренуо је стопама свог деде: да уједини оно што је осуђено на пропаст и да помири оно што је непомирљиво. Зарад „власти и части“ његов деда, краљ Александар, био је главна полуга у стварању краљевине СХС која је била осуђена на пропаст, јер од њена три конститутивна народа, два нису били православни, те та творевина није била Богом благословена. То се показало веома брзо, крвавим распадом и атентатом у Марсеју. Његов унук, који се иначе чак и у домовини Србији обраћа само на немачком, сада иде даље од свог деде. Овај видео запис, на коме се види како принц Владимир и његова супруга принцеза Бригита узимају „злослов“ од римског Папе Бенедикта XVI то и потврђује.

Принцеза Бригита, у једном интервјуу принца Владимира листу Политика, додаје:  „људи из владарске куће Карађорђевића (мисли на престолонаследника Александра и његову породицу) у прошлости ипак били неки други људи, елегантни људи, брижни за свој побожни народ. Трагови вишедеценијског васпитања оставили су последице које се и данас осећају“. А ми додајемо, после овог видео записа, да се трагови тог васпитања осећају и код њих самих.

У наставку погледајте горе поменути видео запис

Уредништво „Срби на окуп“