„Гарда Илириде“ претила у Тетову

reg-Ilirida_620x0

У недељу је евидентиран случај да су непознате особе у црним униформама, али без обележја, претиле запосленима у Водоводу у Тетову, а потом их легитимисале, изјавио је заменик министра унутрашњих послова Македоније Земри Ћамили.

– Они се нису представили као припадници некакве гарде, као што се спекулисало да су чланови „гарде Илириде“ – рекао је Ћамили и додао да МУП преузима све безбедносне мере у складу са законом.

– Наставићемо да прикупљамо информације и да пратимо ситуацију. Са полицијског аспекта, ситуација није узнемирујућа – нагласио је Ћамили.

Пре четири дана, Скопљанац К. С. је у МУП-у пријавио да су га напали и легитимисали „полицајци Илириде“, али је касније признао да је целу причу – измислио, вероватно под утиском саопштења такозване гарде „Републике Илириде“ да ће њихови „полицајци“ патролирати у свим градовима и местима који припадају Албанцима у „Републици Илирида“ све док њихова платформа не уђе у женевску конвенцију.

Пре два месеца, бивши посланик Невзат Халили и комадант „гарде“ Хамди Ндрецај – Пантери у центру Скопља су прогласили „Републику Илириду“.

Д. Љ. Ј. – ВЕСТИ