Александар Вулин: Немојте плашити Вучића, неће вам успети

vulin kurir

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да је премијер Александар Вучић омогућио да Војислав Шешељ дође у Србију, али да неће бити дозвољено да се дестабилизује Србија.

 

Вулин је у Јутарњем програму ТВ Пинк рекао да сваки држављанин у Србији има право да се лечи и да буде чуван, али да, са друге стране, има покушаја да се долазак Шешеља искористи директно против Вучића и као нешто што би требало да дестабилизује Србију и да се то неће допустити.

Он је рекао да претпоставља да постоји неки договор између Хашког трибунала и Шешеља са којим ће и надлежни државни орган бити упознат и у складу са њим понашати.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је додао да је „Влада Републике Србије дала гаранције истог секунда када су од нас затражене“.

Вулин је нагласио да Србија мора да настави путем који је кренула, а то је пут независности, суверенитета и „нашег сувереног бирања с ким и како и у којој мери“.

„Немојте плашити Вучића на било који начин, неће вам успети“, поручио је Вулин, истичући да се нада да ће у току дана разговарати са Вучићем.

Вулин је додао да је Вучићу „било нуђено и да је Запад стално користио ово као средство уцене и притиска – ако не будеш променио политику, када је Русија у питању, ако будеш одржао параду, ако Путин буде тако драг гост, видећеш да ћемо наћи начина да дестабилизујемо Србију“.

(Танјуг)