Рада Трајковић: Састала сам се са ратним злочинцем Харадинајем

Rada Trajkovic i Ramus HaradinajПОДГОРИЦА, 22. јануара 2013. – Посланица Јединствене српске листе у такозваном парламенту Косова Рада Трајковић потврдила је да се састала са председником Алијансе за будућност Косова, ратним злочинцем  Рамушом Харадинајем и сматра да ће тај сусрет бити користан за косовске Србе, пренела је у понедељак подгоричка Побједа.

Она је рекла да је са ратним злочинцем Харадинајем, који је пред Хашким трибуналом ослобођен оптужби за ратне злочине над Србима, разговарала отворено и конкретно и да је задовољна начином на који су отворили „неке од горућих проблема, па и Харадинајевим ставовима везаним за њихово ефикасније превазилажење“.

Рада Трајковић је оценила да су „реалне шансе“ да ратни злочинац Харадинај на такозваној премијерској функцији Косова замени Хашима Тачија „који је сушта супротност лидеру Алијансе за будућност Косова“.

Она је рекла да подржава и „Николићеву платформу“ о Косову, као и Резолуцију Скупштине Србије, јер, како је објаснила, први пут се нешто јасније одређују и према статусу српских енклава на југу Косова.

БЕТА / СРБИ НА ОКУП