Шиптари лансирали дрон испред зграде УЕФА и вређали Србију! (ВИДЕО)

albancialbanija-protest-dron-uefa-1414952300-586380

Албанци су јуче протестовали испред седишта европске „куће фудбала“ скандирајући увредљиве поруке на рачун Србије

Иако су најављивали више хиљада демонстраната, на јучерашњем протесту испред седишта УЕФА у Ниону појавило се тек неколико стотина Албанаца, који су, незадовољни одлуком Дисциплинске комисије, пред европском „кућом фудбала“ лансирали дрон са заставом своје земље!

Дуго најављивани скуп незадовољних Албанаца није наишао на велики одзив међу њиховом дијаспором, па се јуче испред седишта УЕФА појавило тек неколико стотина људи. Окупљени су током протеста певали албанске националистичке песме и узвикивали пароле против Србије и европске „куће фудбала“, а у једном тренутку су лансирали и дрон с албанском заставом. Протестни скуп под називом „Поносни црвено-црни“ имао је циљ да челницима УЕФА укаже на „неправду“ због одлуке Дисциплинске комисије да меч у Београду региструје тријумфом Србије са 3:0.

Међутим, чак ни већина Албанаца не мисли да је њихов национални тим заслужио бољи резултат у прекинутом квалификационом мечу, што најбоље говори чињеница да упркос лепом времену јуче у Ниону није било више од 500 демонстраната.

Баш су упорни
ПРОТЕСТОВАЛИ ЦЕЛЕ СЕДМИЦЕ

Током протекле недеље стотинак Албанаца је у два наврата протестовало испред седишта УЕФА у швајцарском градићу, а тад су на транспарентима с ликом Мишела Платинија поручивали да је европска „кућа фудбала“ за њих мртва.

Осим тога, демонстранти су тад носили и транспаренте „Реци ‚да‘ расизму“, „УЕФА, веровали смо ти! Ти си кучка!“, док су за то време навијачи Шкендије из Тетова на мечу 13. кола Прве лиге Македоније против Металурга из Скопља развили транспарент на којем је писало: „Драги Платиновићу, пребили су нам играче и победили са 3:0! Убијемо их на реваншу и добијемо место на ЕП 2016?“

КУРИР