ИЗУЗЕТАН ОДЗИВ ГРАЂАНА НА ИЗБОРИМА У НОВОРУСИЈИ (ФОТО)

Избори Луганск 01

У Доњецкој и Луганској Народној Републици данас се одржавају општи избори, на којима грађани бирају посланике у скупштинама и председнике двеју Република.

Од самог отварања бирачких места приметно је велико интересовање грађана, који стоје у дугачким редовима како би гласали за будућност Новорусије. Изборна комисија Луганске Народне Републике најавила је да ће поједина бирачка места бити отворена до 22 часа, како би сви који желе могли да гласају.

На изборима је присутан велики број посматрача из више десетина земаља, међу којима су и посланици Европског парламента.

Русија је раније најавила да подржава одржавање избора и да ће признати њихов исход, док се кијевске власти, САД и ЕУ томе противе.

Упркос најавама украјинских званичника да ће на сваки начин спречити одржавање избора, до сада није било озбиљнијих покушаја ометања, изузев повремених провокација непријатељске артиљерије по Лењинском рејону Доњецка. Оваквом, неочекивано мирном дану, очигледно је допринело врло приметно јачање оружаних снага Новорусије, којима су током претходних дана пристигла значајна појачања у људству, артиљеријско-ракетним средствима и оклопним возилима

Током претходне ноћи било је сукоба на линијама разграничења око Доњецка, Горловке и нарочито Маријупоља, али су оружане снаге Новорусије одбиле све нападе украјинских јединица и прешле у противнапад, потиснувши непријатеља ка предграђима Маријупоља.

Напомена: приложене су фотографије из Доњецка, Луганска, Алчевска, и других градова Новорусије; фотографије потичу из слободних извора.

+ + +
Представништво Доњецке Народне Републике
у Србији и Српским Земљама
dnr.srb@list.ru
www.facebook.com/dnr.srb
www.vk.com/dnrsrb