Генерални секретар НАТО-а: Желимо напредак у јачању односа НАТО-Србија

jens-stoltenberg-nato

БЕОГРАД, 31. октобра 2014. – Новоизабрани генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг упутио је у петак писмо министру спољних послова Србије у којем је оценио да је могуће остварити континуирани напредак у јачању односа НАТО-Србија и да практична сарадња која се изграђује такође треба да води снажнијем политичком дијалогу и бољем разумевању.

Како се у саопштењу наводи, Столтенберг је захвалио Дачићу на честитки поводом његовог преузимања дужности генералног секретара Северноатлантске алијансе.

Столтенберг је изразио уверење да ће КФОР остати у потпуности посвећен спровођењу свог мандата у складу са Резолуцијом 1244 СБ УН, у интересу свих заједница на Косову.

Он је поручио да ће његов превасходни задатак на новој дужности бити обезбеђивање благовременог спровођења одлука донетих у Велсу до следећег Самита НАТО-а у Варшави 2016. године, које ће снажно утицати не само на будућност Алијансе, већ и на њена партнерства са другим земљама.

У поруци коју је послао Дачићу, генерални секретар НАТО је изразио задовољство што ће заједнички радити на унапређењу даљег партнерства Србије и НАТО-а.

БЕТА