Албански амбасадор: Еди Рама и у Прешеву

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Амбасадор Републике Албаније у Приштини Кемаљ Минџози изјавио је данас да ће албански премијер Еди Рама приликом посете Србији посетити и Прешево, али и да ће приликом боравка у Србији и званично властима ставити до знања да је против националног уједињења Албанаца, пренели су данас медији на албанском језику у Прешеву и Бујановцу.

 

„Рама ће ићи и у Прешево. Нема логике да посети Србију, а да не посети албанску заједницу која живи у Прешеву и целом том региону, то је веома важан део Рамине посете“, казао је Минџози у изјави за приштински „Експрес“.

Минџози је рекао да у агенди званичне Тиране нема концепције „Велике Албаније“, чак ни уније Албаније са Косовом.

„Велика Албанија није у агенди Тиране већ су то ЕУ интеграције“, казао је албански дипломата у Приштини.

Посета албанског премијера Едија Раме Србији заказана је за 10. новембар, након што је пре тога током 2014. године два пута одложена.

Било је најава да ће албански премијер посетити Србију у фебруару, што је одложено због расписивања ванредних парламентарних избора у Србији, а затим и због катастрофалних поплава у мају, а затим је одложена и посета до које је требало да додје 22. октобра, због тензија након инцидента на фудбалској утакмици Србија – Албанија у Београду.

Еди Рама је први високи званичник Републике Албаније који ће посетити Београд од 1948. године.

(Бета)