Посланица СНС прети тужбом због објаве њене поруке Александру Вучићу током гласања о смени Верољуба Стевановића

530242_05_ff

Народна посланица СНС Биљана Илић Стошић најавила је тужбу против “Блица” због објављивања фотографија њених СМС-ова које је слала Александру Вучићу током седнице Скупштине Крагујевца на којој је смењен Верољуб Стевановић.

 

– Ја сам слала поруке свом шефу Александру Вучићу са свог приватног телефона и ви сте тако ушли у моју интиму. Чим завршим обавезе које имам, отићи ћу код адвоката и поднећу тужбу – рекла је Илић Стошић за “Блиц” када смо је контактирали са молбом да објасни своје поруке лидеру напредњака које смо јуче објавили. Да ли је СМС који је послала тачно у 12.12 сати, много пре него што је Стевановић смењен, био тајна или није, питање је, али ју је екипа “Блица” снимила на јавној седници Скупштине града.

Посланица Биљана Илић Стошић је, подсетимо, Вучићу написала: „Сменили смо Верка! Било је жестоког пљувања (помињан је и ваш брат и људи заробљени у карантину), али смо некако прошли. А сада, нека нам је бог у помоћ! Љубимо вас и волимо. Ваша посланица.“

Биљана Илић Стошић нема мандат одборнице Скупштине града Крагујевца, а на седници локалног парламента била је у својству гошће. Уз то је, а није била једина, прекршила правилник у коме стоји да мобилни телефони морају да буду искључени док траје седница.

Како стоји у правилнику Скупштине града, током првих 15 минута од почетка седнице акредитовани новинари, односно фоторепортери и сниматељи, могу да раде из саме сале, а након тога могу да наставе рад са галерије, која је предвиђена за све грађане.

Снимци које је објавио “Блиц” направљени су управо са галерије, у којој је било на десетине грађана који су дошли да прате седницу и имали су право да снимају и фотографишу. Посланица СНС је без скривања куцала поруке на свом мобилном телефону, па их је и показивала партијским колегама.

(Блиц)