Настране у Подгорици чуваће 1800 полицајаца

Gej-parada-u-podgorici

ПOДГOРИЦA – Учесници Параде поноса у Подгорици, заказане за 2. новембар, шетаће истом рутом као и прошле године jер jе процена полициjе да jе траса од хотела „Црна Гора“ до зграде старе владе наjлакша за обезбеђење.

Mаршруту од 1.400 метара су, како подсећаjу „Виjести“, и ове године одредили у Oперативном штабу Управе полициjе, коjи су се током првог издања Праjда у црногорскоj престоници уверили да jе то наjбоља деоница за безбедну шетњу учесника Параде поноса.

Oперативни штаб полициjе већ jе направио и план обезбеђења, према коjем ће као и лани око 1.800 опремљених полицаjаца бити распоређено у пет безбедносних прстенова у строгом центру Подгорице, али и делу града преко Mораче.

Због високоризичног скупа, полициjа ће у недељу држати и своjеврсни „полициjски час”, па ће, како jе планирано, сатима пре одржавања шетње за саобраћаj бити затворене све улице у центру града.

Подгоричком дневнику jе у врху Управе речено да су у протеклих неколико дана добили и податке да се одређене групациjе и ове године спремаjу да насиљем испоље хомофобиjу.

Прва Парада поноса у црногорскоj престоници одржана jе 20. октобра прошле године и протекла jе у знаку невиђених полициjских мера и жестоких сукоба полициjе са противницима Праjда.

Танјуг