СВЕ НАПЕТИЈЕ У ДОНБАСУ — УКРАЈИНА ОДБАЦИЛА ДОГОВОР О РАЗГРАНИЧЕЊУ

Околина Дебаљцева 03

Украјинске власти су без икаквог образложења опозвале потпис свог представника са споразума о разграничењу између НАТО-кијевских „казнених снага“ и Војске Новорусије, потврдио је данас председник Владе Доњецке Народне Републике, Александар Захарченко.

Војно и политичко руководство Доњецке и Луганске Народне Републике је потпуно свесно правих намера кијевске хунте, о чему сведочи не само једнострани раскид договора о линији разграничења, већ и ужурбане припреме украјинске војске за нови напад на Новорусију, до којег би могло доћи уочи избора у ДНР и ЛНР, заказаних за 2. новембар.

Околина Луганска 01

ЗАПАД ПРОТИВ ИЗБОРА У ДНР И ЛНР, РУСИЈА ПОДРЖАВА

У том смислу треба тумачити и изјаву украјинског министра спољних послова, Павела Климкина, да ће његова влада свим силама настојати да спречи одржавање избора у ДНР и ЛНР. Такође, нису случајне ни изјаве америчког државног секретара Џона Керија и француског председника Франсоа Оланда, да је одржавање избора у ДНР и ЛНР „отворено кршење споразума потписаног у Минску“ и да их САД и ЕУ неће признати.

Насупрот томе, руски министар спољних послова, Сергеј Лавров, потврдио је да ће Русија признати резултате избора у Доњецкој и Луганској Народној Републици, док је његов близак сарадник Александар Лукашевич изјавио да ће Русија у сваком смислу подржати одржавање тих избора.

Околина Дебаљцева 02

ВОЈСКА НОВОРУСИЈЕ СЕ ПРИПРЕМА ЗА ОДБРАНУ. ОДБИЈЕН НАПАД НА ГОРЛОВКУ

Народна војска Новорусије наставља припреме за „дочек“ очекиване непријатељске офанзиве. Војници су добили зимску униформу, попуњавају се залихе оружја и муниције, копају се ровови и граде утврђења за одбрану народа Новорусије.

Јединице неустрашивог генерал-мајора Игора Безлера одбиле су данас непријатељски напад на стратешки важан град Горловку. Уништена су два украјинска тенка, а непријатељ је принуђен на повлачење.

У околини Дебаљцева уништено је и заплењено неколико украјинских оклопних возила.

У околини града Счастје, северно од Луганска, Војска Новорусије стеже обруч око непријатељских снага. Овај град је од нарочите важности, јер се у њему налази велика термоелектрана која снабдева струјом читаву Луганску област.
Напомена: фотографије су из слободних извора.

+ + +
Представништво Доњецке Народне Републике
у Србији и Српским Земљама
dnr.srb@list.ru
www.facebook.com/dnr.srb
www.vk.com/dnrsrb