Да ли Американци убијају Путина као Шешеља и Чавеза?

140523-putin-spread-mn-940_4c9bc2cba9f7ceb52617b733a6f289c8.nbcnews-fp-1440-600

Не би ме чудило да је Америка развила технологију којом може да изазове рак и да ми ништа о томе не знамо – рекао је 2011. тадашњи председник Венецуеле Уго Чавез

 

Не би ме чудило да је Америка развила технологију којом може да изазове рак и да ми ништа о томе не знамо – рекао је 2011. тадашњи председник Венецуеле Уго Чавез, када је увелико и сам боловао од опаке болести. Његов тадашњи говор поново је актуелан након што су се појавиле спекулације да председник Русије болује од рака.

Вест која је одјекнула као бомба, да председник Русије Владимир Путин болује од једног од најсмртоноснијих облика карцинома, поново је пробудила спекулације да САД стоје иза свега, односно да Америка уз помоћ своје технологије, том опаком болешћу може да зарази сваког.

Један од првих који је проговорио о томе јесте покојни председник Венецуеле Уго Чавез, који је преминуо после двогодишње борбе с раком карлице. Он је у једном обраћању нацији изјавио да га не би изненадило да Америка има такву технологију.

– Не би ме чудило да је Америка развила технологију којом може да изазове рак и да ми ништа о томе не знамо. Погледајте ко све болује од рака у Јужној Америци – рекао је Чавез 2011. године.

Он је тада мислио на лидере Јужноамеричких држава који су имали рак – тадашњег редседника Парагваја Фернанда Луга који је имао лимфом, и сада актуелнупредседницу Бразила Дилму Русеф, која је победила рак лимфних жлезда 2009, на њеног претходника на том месту Луиса Игнасиа Лулу да Силву, који је имао рак грла.

Поред њих, битку са тешком болешћу водила је и председница Аргентине Кристина Кирхнер, која је имала рак штитасте жлезде, а и актуелни председник Колумбије Хуан Мануел Сантос.

Чавез који је био жестоки противник САД-а, подсетио је тада и на случај из 1940. године, када су амерички лекари сифилисом и гонорејом намерно инфицирали 1.500 становника Гватемале како би извршили медицинске експерименте.

– Користили су људе као заморчиће. То су радили пре више од 60 година, па зашто не би и сада. Верујем да сада имају тајно оружје којим је могуће изазвати канцер – рекао је Чавез том приликом и поновио шта му је својевремено рекао некадашњи кубански лидер Фидел Кастро.

– Фидел ми је увек говорио: Чавез, чувајте се, Америка развија опасну технологију.Довољан је један убод иглом да вас заразе. Пажљиво бирајте сваког у вашем окружењу. Пазите и шта ћете јести – казао је тада Чавез.

Да ли је он био видовит или је то било класично обраћање у његовом стилу, тек, тадашњи председник Венецуеле, дотакао се и америчких планова везаних за Русију.

– Јенки империја покушава да завлада светом. Сада покушавају да дестабилизују Русију – закључио је на крају.

Иначе, иако је причу о наводној болести председника Русије Владимира Путина пренео амерички Њујорк Пост, ипак ју је објавио свом подсајту Пејџ Сикс. Демантија са руске стране још ние било. Шта је од свега тога истина, а шта лаж, показаће се врло брзо.

Што се политичара са ових простора тиче, највише у око упадају бројне смрти српских држављана у Хашком трибуналу. Најпознатији случајеви су сумњива смрт бившег председника СРЈ Слободана Милошевића, за кога његови саборци тврде да је убијен, и актуелно стање лидера СРС-а Војислава Шешеља.

Шешељ, коме је дијагностификован рак јетре, је према речима њему блиских особа изложен правој тортури у Шевенингену где је једини затвореник који нема право на посете пријатеља.

Подсетимо и на скандал када су Шешеља, који је био тешком здравственом стању, лекари Хашког трибунала износили кроз прозор ћелије јер његов кревет није могао да прође кроз врата!

(ТВ Бест)