Сергеј Лавров: Русија има противотров за лажне изјаве западних политичара

lavrov slovenija

Министар спољних послова РФ Сергеј Лавров је рекао руским новинарима да се Москва филозофски односи према лажима о поверљивим разговорима које износе неки западни политичари.

 

„Нема сумње да је читава ситуација око антируских емоција у јавном мњењу добро координисана“, каже Лавров.

„Рећи ћу само да смо изгледа нашли најбољи противотров. Чим долази до сличног „цурења“ информација, ми изјављујемо да смо спремни да објавимо целокупан текст разговора. Ми немамо шта да кријемо“, рекао је Лавров.

Русија се залаже за почетак правог националног дијалога у Украјини у којем ће учествовати ДНР и ЛНР, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

„Као што смо више пута говорили, испоштовали смо резултате референдума одржаних у мају ове године у Луганску и Доњецку и позвали да се у пракси реализују резултати народног избора преко дијалога са Кијевом. На најразличитијим нивоима па и у међународним организацијама стално подржавамо неопходност почетка правог националног дијалога у којем ће учествовати сви региони и политичке снаге Украјине“, изјавио је Лавров.

Москва не покушава да намеће своје интересе и спремна је на компромисе зато што признаје законите интересе својих партнера, изјавио је министар спољних послова РФ Сергеј Лавров.

„Кад би ипак наши партнери били прагматични, усмерени на конструктиван дијалог, а не на наметање својих вредности и интереса на рачун руских вредности и интереса, избегли бисмо многе компликације у нашим односима“, рекао је руски министар.

Запад „непромишљено и безгранично“ шири НАТО, нудећи гаранције безбедности само члановима алијансе, уместо да да ОЕБС-у право да се брине о безбедности за све, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров у интервјуу руским новинарима.

„Уместо да ОЕБС буде нормална организација, права организација мира која ће се бринути о безбедности за све, наше западне колеге су кренуле путем непромишљеног, безграничног ширења НАТО, отворено изјављјујући да правне гаранције безбедности могу да добију само чланови Северноатлантске алијансе“, рекао је Лавров.

(Глас Русије)