Обама: Руси су исто што и ебола!

?????

Амерички председник Барак Обама је изјавио да је руска политика један од три главна разлога Американци треба да брине, уз вируса еболе и терористичке групе исламске државе и тиме ставио знак једнакости између наведених ствари.

“ Људи су и даље забринути и нестрпљиви из три разлога: Прво, међународно гледано, ми видимо буран период на Блиском истоку … криза, еболa … ситуација у Украјини и Русији агресије – то забрињава људе . Дакле, ви имате тај осећај несигурности у иностранству , “ Обама је изјавио у понедељак .

Раније су такве изјаве Обама наишао на оштре критике из Москве.

По први пут , Барак Обама је користио поређење Русије са терористима и вирусом еболе у свом говору одржаном септембра месеца на Генералној скупштини УН.

„Док смо овде окупљени, епидемија еболе преплављује здравствене системе у Западној Африци , и прети да брзо пређе преко граница. Руска агресија у Европи подсећа на дане када су велике неције нападале мале због територијалних амбиција . Бруталност терориста у Сирији и Ираку приморава нас да погледамо у срце таме „- рекао је Обама пред скупштином УН.
Руско Министарство иностраних послова назвао је Обамин говор „скупом клишеа и пропагандних слогана . “ Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров изјавио је да су такви оцене Обаме “ изнад поимања добра и зла . „
РТ, РИА Новости