Рама тражи кључеве Београда, а Вучић очекује да његова посета прође „добро и плодотворно“

????????????????????

Београд — Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да очекује да посета премијера Албаније Едија Раме 10. новембра прође „добро и плодотворно“.

 

„Мислим да сам на најбољи начин заштитио наше националне интересе, јасно стављајући свима до знања да желимо мир и стабилност у региону“, рекао је Вучић новинарима у Београду, у седишту Српске напредне странке чији је председник.

Према његовим речима, интереси Србије заштићени су одлуком да се Рамина посета одложи.

„Такође смо заштитили интересе тиме што смо рекли да не можете после изазивања инцидента да дођете у Београд и причате и радите шта хоћете“, рекао је он.

Вучић је рекао да свака нестабилност на Западном Балкану највише смета Србији и да би „многи желели Србију да сруше преко изазивања нестабилности“.

Он је оценио да је већина грађана добро реаговала и одлично разумела све поруке након инцидента на утакмици фудбалских репрезентација Србије и Албаније у Београду.

Премијер је додао да су појединци реаговали погрешно, али да су сви починиоци инцидената и напада на локале у власништву Албанаца у Србији похапшени.

„Поносан сам што су похапшени сви нападачи, а они (Албанци) се и даље хвале дроновима и заставама. То је суштинска разлика између нас и њих“, рекао је Вучић.

Он није желео да коментарише спекулације око протокола који је предвиђен за посету Едија Раме и рекао да албански премијер није тражио да учествује на политичком митингу у Прешеву.

(Бета)