Тачи: Наши „министри“ Енвер Хоџај и Фадиљ Исмаиљи сутра у Београду

taci hasim

Београд – Такозвани косовски министри спољних послова и економског развоја, Енвер Хоџај и Фадиљ Исмаиљи, учествоваће на сутрашњем министарском састанку земаља региона.

 

То је на данашњој седници ткзв. Владе Косова саопштио ратни злочинац Хашим Тачи.

„У оквиру сусрета који су организовани у Берлину на нивоу премијера земаља региона, на сутрашњи састанак који се одржава на министарском нивоу у Београд ће путовати министри Фадиљ Исмаљи, министар економског развоја и министар спољних послова Енвер Хоџај. Они ће на састанку бити у истом својству као и министри других држава региона“, рекао је ткзв. премијер Косова.

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је раније да ће тај скуп бити одржан по такозваној Гимних формули, која предвиђа да учесници буду представљени само својим именом, односно да неће бити „статусно проблематичних питања“.

Према Дачићевим речима, главна тема регионалне конференције биће економско управљање, због чега су позвани министри економија или финансија, министри спољних послова земаља региона, а да ће ЕУ представљати комесар за проширење Штефан Филе.

(Бета)