Њуз.нет: Александар Вулин – Деца ће морати да раде ако желе дечији додатак

vulin kurir

БЕОГРАД, 21. октобар 2014, (Њуз) – Потпредседник Владе Србије Александар Вулин поручио је да ће деца убудуће морати да раде уколико желе да добијају свој дечији додатак. Он сматра да ће ова мера онемогућити децу у злоупотреби свог положаја и смањити број незапослених.

– Дечији додатак није социјална категорија. Он се мора зарадити и зато деца морају прихватити задужења која им додели центар за социјални рад – изричит је Вулин – Свако дете ће добити листу расположивих послова и мораће да их прихвати или ће у супротном изгубити своја примања.

Прво ће им дечији додатак бити смањен да би у случају поновног одбијања посла он био трајно одузет. Деца морају бити активна и дати пун допринос развоју наше државе. Не смемо доћи у ситуацију као што је била у Обреновцу када су ме сачекали бројни волонтери, а ниједно дете – каже он.

 

Вулин тврди да ће држава и у овом случају водити рачуна о интересима најугроженијих па бебе до две године старости неће бити изложене овом закону. Он такође најављује и строгу контролу спровођења ове мере.

– Запослићемо инспекторе који ће надгледати примену закона на терену, а сваки центар за социјални рад добиће саветнике који ће помоћи у реализацији овог пројекта. Са жалошћу морам да приметим како и у овом случају каснимо у односу на развијене земље у којима је дечји рад био нормална појава још пре неколико векова – истиче потпредседник владе.

Бојан Савић

Њуз.нет је портал који објављује сатиричне вести