Начелник Косовскомитровачког округа Раденко Недељковић: Правда је победила, Управни суд поништио одлуку Владе Србије о мом разрешењу

radenko-nedeljkovic-km

Управни суд, одељење из Ниша, донео је пресуду којом је поништио разрешење Раденка Недељковића са места начелника Косовскомитровачког округа. У ексклузивној изјави за НСПМ, Недељковић је објаснио како је до тога дошло.

 

– Када ме је Влада Републике Србије разрешила са места начелника Косовскомитровачког управног округа, покренуо сам управни спор. Управни суд, одељење из Ниша, донео је пресуду да се уважава моја тужба. Пресуду сам добио 17. октобра 2014. године, којом је поништено решење Владе Републике Србије о мом разрешењу. У образложењу је наведено да Влада као тужени орган није у обавези да доноси ново решење, јер пресудом суда остаје на снази решење о мом постављењу из 2010. године.

Мислим да је овде јасна ситуација и да је моја смена извршена незаконито. Зхваљујући правној држави, правда је победила.

У образложењу моје смене је стајало да нисам спроводио политику Владе у вези Бриселског споразума, а поводом заказаних избора за 3. новембар 2013. године. Као што знате, те изборе је расписала председница тзв. државе Косово.

Када је одржана јавна расправа пред Уставним судом Републике Србије поводом уставности Бриселског споразума, ресорни министар Никола Селаковић је у уводној речи истакао да Бриселски споразум није правни, већ политички акт. Поставља се питање: како сам ја смењен ако је Бриселски споразум политички акт, изјавио је за НСПМ Раденко Недељковић.

(НСПМ)