Папски нунције Орландо Антонини позвао Вучића да посети Ватикан

?????????????????????

Београд – Премијер Србије Александар Вучић састао се са папским нунцијем Орландом Антонинијем, који му је пренео позив да посети Ватикан.

 

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић данас је, током сусрета са папским нунцијем Орландом Антонинијем, захвалио на несебичној помоћи пруженој током поплава, и истакао да цени принципијелан став Ватикана о непризнавању једнострано проглашене независности Косова.

Надбискуп Антонини пренео је позив Вучићу да посети Ватикан, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

„Премијер Вучић захвалио је саговорнику на несебичној помоћи коју су нам пружали током поплава и обавестио га о оствареном напретку у обнови поплављених подручја“, наводи се у саопштењу.

Он је, како се додаје, такође истакао да „цени уравнотежену позицију Ватикана по свим регионалним питањима и захвалио је на принципијелном ставу о непризнавању једнострано проглашене независности Косова“.

Папски нунције Антонини је пренео да Каритас и даље наставља да пружа помоћ и истакао да је најважније да се људи из угрожених подручја духовно опораве.

Теме разговора Вучића и Антонинија биле су Споразум о сарадњи у области високог образовања као и о сарадњи између Народне библиотеке и Ватикана, пише у саопштењу.

(Танјуг)