Eпархиjа бачка осуђује насиље над Албанцима у Србији

dru-irinej-bulovic

БEOГРAД – Eпархиjа бачка Српске православне цркве придружила се апелу Исламске заjеднице Србиjе и позвала све грађане, посебно вернике те епархиjе, да се уздрже од сваког вида насиља према суграђанима албанске народности, односно муслиманске вероисповести.

Eпархиjа бачка jе позвала грађане и вернике да осуде такве поступке, државу да своjе грађане заштити, а одговорне приведе правди.
„Заповест Господња jасно налаже да оно што не желимо да нама чине други, не чинимо ни ми њима, и свако ко себе сматра хришћанином обавезан jе да испуњава вољу Божjу”, наводи се у саопштењу Eпархиjе бачке.

Додаjе се да муслимани у Србиjи не могу бити одговорни за провокативне иступе своjих сународника из Aлбаниjе и свако угрожавање њихових живота и имовине jе за осуду.

Након инцидента на утакмици Србиjа-Aлбаниjа у уторак у Београду, у више воjдвођанских градова нападани су обjекти чиjи су власници муслимани, односно Aлбанци. Реч jе углавном о пекарама и посластичарницама.

Исламска заjедница Србиjе jуче jе наjостриjе осудила дивљање групе хулигана по воjвођанским градовима – Новом Саду, Вршцу, Староj Пазови и Сомбору.

Исламска заjедница Србиjе апеловала jе на jавност, државу и СПЦ да се придруже тоj осуди.

Танјуг