Додик: Jелко Kацин је потпуно неприхватљив кандидат за новог шефа делегациjе ЕУ у БиХ, ја нећу са њим да разговарам

dodik

БEOГРAД – Председник Републике Српске Mилорад Додик сматра да jе Jелко Kацин неприхватљив као кандидат за новог шефа делегациjе Eвропске униjе у Босни и Херцеговини.

 

„Он је политичка вуцибатина, која покушава да одржи неки свој утицај. Оријентисан је промуслимански, као што је био оријентисан прошиптарски у случају Косова“, истакао је Додик за „Политику“.

Он је нагласио да би пристајање Брисела на приједлог Словеније да Кацин буде постављен за новог шефа Делегације ЕУ у БиХ значило да Европа не ради озбиљно и да потуно игнорише реалност.

„Кацин је потпуно неприхватљив сарадник“, напоменуо је Додик.

Предсједник Српске је оцијенио да ће, уколико Кацин дође у БиХ, сви разговори БиХ о Европи бити заустављени.

„Aко се коjим случаjем деси да га Eвропа пошаље као новог шефа делегациjе EУ у БиХ, онда jе послала човека коjи ће зауставити било какве разговоре о EУ. Jа нећу са њим да разговарам“, рекао jе Додик за „Политику“.

Према мишљењу Додика, Kацин се показао као антисрпски ориjентисан и с њим нема никакве врсте разговора, већ би само покушавао да „нас jош више оцрни“.

Додик сматра да Eвропа неће бити „толико неозбиљна“, као и да би сама поjава Kацина у БиХ даље „усложнила“ односе са Eвропом.

(Танјуг)