Ухапшен човек који је узвикивао „Вучићу педеру“!

mikic

Игор Микић, човек који је улетео у кадар током директног преноса утакмице Србија-Албанија на РТС-у и вређао премијера Србије Александра Вучића, ухапшен је због насилничког понашања на спортским манифестацијама, објавио је „Ало!“.

Извор „Алоа“ из истраге, тврди да су припадници Жандармерије главни кривци што је до овог инцидента дошло, али да део одговорности сноси и Фудбалски савез Србије, који је био задужен за рад редара, којих је на овој утакмици било око 700!

Немања Шаровић, потпредседник Српске радикалне странке, тврди да Игор Микић никада није био члан радикала.

„Човека који је вређао Вучића сам видео први пут у животу“, рекао је Шаровић.

Предраг Страјнић, дугогодишњи новинар РТС-а, преко ноћи је постао „славан“ због одлучне реакције током сада већ антологијског преноса утакмице Србија-Албанија. Усред незапамћеног испада, Страјнић је уз коментар: „Па дааај, бре“ и физички покушао да спречи изгредника да настави са незапамћеним иступом.

Дан после, Страјнић објашњава како је до свега дошло и шта се касније дешавало.

„Реаговао сам у секунди, а да нисам ни схватио шта је тај човек говорио. Рекао је шта је рекао, али и да је узвикнуо, рецимо: ‘Волим Србију’, исто бих поступио. Борио сам се за пренос! Човек се појавио у моменту, ушао је у коментаторску кабину, а како се ту нашао, то је већ питање је за обезбеђење. Откуд тај човек на крову стадиона Партизана кад ту могу да уђу само људи с акредитацијама. Не знам, можда је и имао неку акредитацију“, рекао је Страјнић за „Ало“.

Он каже да Игора Микића никад у животу није видео…

„Чак му ни лице нисам видео у том магновењу. Регистровао сам само то да је крупан, да је обучен у црну мајицу. Буквално је нестао после три секунда. Мени и гостима није ништа рекао, није нас вређао нити је претио“, објашњава спортски коментатор.

Јавност и даље препричава тај инцидент…

„Глупо је што је све добило политичку конотацију. Да нас је све ишамарао, нико не би томе придавао значај. Искрено, овако нешто ми се за 22 године новинарског стажа никад није десило“, закључује Предраг Страјнић.

АЛО-СРБИ НА ОКУП