Еди Рама: Оно што се догодило на утакмици је била представа насиља и расизма, у Албанији се такви инциденти не могу догодити

Edi-Rama-Hashim-Thaci

Тирана — Премијер Албаније Еди Рама је изјавио да је оно што се догодило током утакмице између репрезентација Србије и Албаније била представа насиља и расизма.

Учествујући у емисији албанског програма Гласа Америке Рама је изјавио да политика не треба да буде под утицајем спорта.

„Фудбал не може да буде инструмент политике“, рекао је Рама.

Он је оценио да је то што се догодило на стадиону Партизана „била представа насиља и расизма“.

Према њему такви инциденти се не могу догодити у Албанији, пошто ће Албанци и Албанија бити „надахнуће за регион“.

„Албанија и Албанци неће пасти на тај ниво. Албанија и Албанци су одлучни да буду модел надахнућа за будућност“, рекао је Рама.

Он је истакао да је поносан на фудбалере репрезентације његове земље и додао да су они били супериорни у игри и приликама за гол.

Премијер Рама је одбио као неистините тврдње изнете против његовог брата одговарајући да „нема ничега истинитог у томе“.

Премијер Албаније требало би да 22. октобра посети Београд.

Албанска министарка одбране Мими Кодели изјавила је да инцидент на утакмици Србија-Албанија неће утицати на посету албанског премијера Едија Раме Београду.

За разлику од ње, градоначелник Приштине Шпенд Ахмени саветовао је Рами да не иде у посету Београду.

Рама се после утакмице огласио речима да је стекао лош утисак после прекида фудбалске утакмице, а његов брат Олси је приведен због сумње да је управљао дроном који је носио заставу тзв. Велике Албаније, међутим, непосредно потом је пуштен.

(Бета)