Брат премијера Албаније изазвао прекид утакмице!

1ZASTAVA2_620x0

Инцидент на стадиону Партизана током утакмице Србија – Албанија изазвао је и организовао Олси Рама, брат албанског премијера Едија Раме, незванично сазнају “Новости”. Он је пре неколико тренутака ухапшен. Према нашим информацијама Рама има амерички пасош.

Екстремисти који су изазвали прекид меча дошли су из Албаније. На енергично инсистирање амбасадора из ЕУ организатори утакмице морали су да их пусте на стадион.

Како преносе наши извори беспилотна летелица пуштена је са цркве у Хумској улици, а Рамин брат управљао је њоме даљинским управљачем из ВИП ложе.

Даљински управљач је пронађен код Олси Раме.

Према незваничним информацијама, Олсија је привео начелник београдске полиције Веселин Милић.

Епилог није познат, званичних информација није било до један сат после поноћи.

Олси Рама (45) запослен је у компанији Пегасус Комуникејшенс.

Млађи брат албанског премијера је пре тога радио у компанији Делфинус Медикал Технолоџис, и као научни истраживац и менаџер пројеката у медицинском институту Барбара Ен Карманос у Детроиту, САД.

Од 1993. до 1997. године био је програмски директор фондације Отвореног друштва за Албанију, коју је спонзорисала фондација Сорош.

Олси Рама се у априлу 1997. године преселио у САД.

Отац браће Рама је познати албански вајар Кристаћ Рама (1932-1998. ).

Кристаћ и ујак браће Рама, Спиро Колека, били су чланови Политбироа и високопозиционирани комунистички званичници за време комунистичке диктатуре у Албанији.

Новости онлине / Агенције