Цензура у Уједињеним нацијама – Аргентинска председница разоткрила лажи Запада

486081-kirchner

Зашто је већина међународних телевизијских канала обуставила емитовање и превод говора председнице Аргентине на седници Генералне  скупштине Уједињених нација у Њујорку?

Одговор је једноставан. Кристина Фернандез де Кирхнер је прешла „црвену линију“ Сједињених Америчлких Држава и њихових савезника!

Главне тачке говора госпође Кирхнер, објављене су ипак на друштвеним мрежама:

„Овде смо били пре годину дана, када је као“ терористички режим „означена влада сиријског председника Асада, а подржали смо „побуњенике“ (у Сирији), које сте дефинисали као“ револуционаре „.

Данас смо се окупили заједно како би искоренили ове револуционаре за које се испоставило да су терористи.

У прошлости сте уврстили Хезболлах на списак терористичких организација, а то је велика, призната странка у Либану!

Ви сте оптужили Иран да стоји иза експлозије која је уништила Израелски центар АМИА у Буенос Ајресу 1994, иако аргентинска истрага никада није успела да докаже учешће Ирана у том нападу.

Ви сте усвојили резолуцију против Ал-Каиде након терористичких напада 11 септембар Земље попут Ирака и Авганистана разорене су и њихови становници су убијени, док обе земље још увек пате због тероризма!

Показали сте након израелског напада на Газу, када је Израел починио страшне злочине и узроковао смрт многих палестинских цивила, да је ваша пажња усмерена на ракете које су погодиле Израел, а који ниу узроковале никакву штету, ни жртве!

Данас, дакле смо се окупили како би усвојили резолуцију о нашој одговорности и међународној борби против „Исламске Државе Ирака и Леванта“, организације која користи подршку савезника великих земаља чланица Савета безбедности Уједињених нација „, рекла је аргентинска председница Кристина Фернандез де Кирхнер и тиме заслужила да се хитно обустави пренос и превод њеног говора у Уједињеним нацијама.

Аргентинска председница Кристина Кирхнер се у свом говору од пре неколико дана усудила рећи чињенице у вези своје земље, односима с Ираном, али и уопштено на Блиском Истоку.

Готово да је настао смак света када се усудила да доведе у питање случај постављања бомбе против Жидовског центра АМИА (које је иначе служило као база за изралеске обавјештајце) у средишту аргентинског престонице. Тада су иранске власти оптужене да су организовале терористички напад. Инцидент је довео до година напетих односа између Аргентине и Ирана, све док на власт у XXI веку на власт није дошао покојни супруг аргентинске председнице, Нестор Кирхнер, који је затражио од Иранаца да заједно раде на решавању случаја.

Аргентина и Иран су се договорили да раде заједно како би решили ту ситуацију, али је одлука лоше примљена од стране Вашингтона и Тел Авива.

У свом говору, Кристина Кирхнер је то навела као случај успешне дипломатије и правосудне сарадње. Осудила је америчко уплитање у целу ствар, рекавши да Вашингтон врши притисак само како би се избегло дипломатско решавање иранско-аргентинске кризе.

Осим тога, напоменула је како су је прошле године, за време неколико састанака аргентинске и иранске делегације, Американци етикетирали као „пријатељицу терористичке државе (Иран)“, а сада се Џон Кери састаје са министром спољних послова Ирана без икаквих проблема.

Председнци је посебно истакла да је Вашингтон први противнике сиријских власти и Асада прозвао „борац за слободу“, док их данас називају „терористима ИСИИЛ-а“. Због тога је оптужила Сједињене Државе да често мењају концепт „пријатеља“ и „непријатеља“ или „терористи“ и „герилац“ са релативном лакоћом, зависно о потребама.

Госпођа Кирхнер је такође поновила потребу да Палестина постане пуноправна чланица УН-а као суверена држава (данас само чланица посматрач). Остали аспекти њеног говора су се усредсредили на питање Малвина / Фокланда и спору са Великом Британијом.

Кристина Кирхнер је такође затражила од међународне заједнице да иде дубоко у борби против ИСИЛ-а и Ал-Каиде, али да се иде у саму суштину проблема, те да се пронађу финанансијери и стварне вође тих група.

Изјаве Кристине Кирхнер су посебно важне, јер долазе од стране председнице једног народа који је историјски био под великим утицајем моћних лобија из Вашингтона, а посебно Тел Авива.

Нема сумње да је већ након првих реченица завладала права паника у телевизијским кућама и екипама које су њен „наопак“ и „скандалозни“ говор преносиле из палате Уједињених нација. Једини излаз је био погасити све камере и правити се да се ништа не дешава, али је садржај ипак изашао у јавност.

Censura all’Onu: Cristina Kirchner svela le menzogne dell’Occidente

http://www.informarexresistere.fr/2014/09/30/censura-allonu-cristina-kirchner-svela-le-menzogne-delloccidente/

Interessanti riflessioni di Cristina Kirchner all’ONU. Perché i media non ne parlano?

http://iranmondo.blogspot.com/2014/09/interessanti-riflessioni-di-cristina.html

AMIA bombing

http://en.wikipedia.org/wiki/AMIA_bombing