ОБЈАВЉУЈЕМО: Све тајне “СНС ботова” – фотографије, упутства, програме, телефоне…

sns internet bot

Редакцији Телепромптер.рс обатио се један бивши члан СНС-овог Интернет тима који је задужен за остављање позитивних коментара о Александру Вучићу и његовој Влади.

 

Анонимни члан нам је доставио комплетну документацију о обуци и начину остављања коментара на интернет сајтовима.

Раније је било објављено само упутство СНС-а за остављање коментара, међутим, Телепромптер.рс је дошао у посед компјутерског програма који СНС користи за аутоматско остављање коментара под називом “Валтер”, као и свих осталих пропратних докумената који се користе током обуке чланова СНС-а.

Од како је Телепромптер.рс објавио инсталацију СНС бот програма, “Валтер”, на интернету се одмеравају снаге између СНС ботова и програмера у “Рату минусима”.

Наиме, поједини програмери јавили су нам да су након наше објаве, одлучили да модификују код инсталације “Валтер”, створивши анти-СНС бот програм који на коментарима који критикују Александра Вучића, уместо минуса, оставља плусеве.

Тако смо по први пут били у прилици да видимо више од 6.000 плусева на коментару који критикује Александра Вучића. Прави СНС ботови су ову битку изгубили јер нису успели да генеришу довољан број минуса. Победу су за више од 500 плусева однели програмери који су модификовали код “Валтера” (за сада).

Још неколико коментара у којима читаоци “Блица” критикују Вучића добило је, по први пут, више плусева него минуса. Грађани који често коментаришу вести на најпосећенијим сајтовима знају колики је ово успех.

(Телепромтер)