Срби на КиМ мета шиптарских напада и пљачки

Klinovac-kod-Kline

ПРИШTИНA – Такозвано министарство за заjеднице и повратак саопштило jе вечерас да су обиjене четири куће и два помоћна обjекта чиjи су власници Срби у селу Грабац код Kлине на Kосову и Mетохиjи.

 

Такозвани министар за заjеднице и повратак Далибор Jевтић оштро jе осудио ове инциденте истакавши да синоћње обиjање кућа у Грабцу код Kлине и крађа ствари из њих очигледно jе застрашивање повратника и порука онима коjи желе да се на Kосово врате да нису добродошли.

“Oво jе и порука нама коjи радимо на повратку и обезбеђивању опстанка да jе наш посао узалудан. Jа желим да кажем свима коjи сматраjу да на оваj начин могу да умање наш труд да што већи броj расељених вратимо и обезедимо им сигурно место за живот, да у своjим намерама не могу успети,”- казао jе Jевтић.

Aпеловали смо, апелуjемо и апеловаћемо на све надлежне институциjе коjе се баве безбедношћу на Kосову да поjачаjу своj напор како до оваквих инцидената не би долазило, навео jе Jевтић у саопштењу достављеном агенциjи Танјуг.

Такозвани министартво за заjеднице и повратак и jа лично ћемо учинити све да повратак на Kосово успе, а да опстанак буде одржив на ма колике проблеме наилазили, додао jе министар за повратак и заjеднице у ткзв. косовскоj влади.

(Танјуг)