Саопштење поводом избора у Републици Српској

Logo SrbiNaOkup

Пошто се приближавају избори у Републици Српској а политичари борећи се за власт стварају све већи раздор у народу ми из СНО „Срби на Окуп!“ сматрамо да је наша дужност да се обратимо овим отвореним писмом Српском народу и политичарима.

Видимо да су се политичари почели у предизборној кампањи представљати као спасиоци Српског народа. Од те приче очигледно нема ништа. Основна ствар коју би политичари требали да схвате да би нам било боље је да нису Богом дани да све знају и да нађу добре савјетнике који им неће причати оно што желе да чују већ их озбиљно савјетовати. Осим тога, повела се прича и о патриотизму. Нема патриота међу политичарима!
Погледајмо дјела и једних и других: тотална криминализација државе коју су провеле и данашња власт у овом времену и данашња опозицију у времену на крају и непосредно после рата, што је вид економске издаје и убијања патриотских осјећања у народу, па кампања „Војско вољно!“ за укидање ВРС од стране тренутне власти док су још били у опозицији, па заједничко гласање и позицији и опозиције за пренос надлежности РС на ниво БиХ, па предаја архива о Јасеновцу од стране тренутних власти, затим прећуткивање свих аргумената у корист Републике Српске везаних за други свјетски рат (страшан геноцид без којег се БиХ у данашњем облику не би могла створити и касније прикључивање Хрватској територија добијених од Италије на име одштете за злочине почињене у току окупације првенствено над Српским народом, па не узимање пописа из 1931 као основе за организацију власти да би се поништили резултати геноцида). Прећуткивање оваквих ствари није ништа друго него издаја и поновно убијање Српских жртава из другог свјетског рата.

Осим тога води се накаква политика зближавања с Хрватима и западом, а усмјерена против ислама као највеће опасности по Српски народ. Ко је заправо нама већи непријатељ, Запад или ислам? За 500 година турског ропства које је било страшно је побијено мање Срба него у вријеме 4 године постојања НДХ! А Хрватска, која је заједно са БиХ насљедница НДХ се сматра цивилизованом државом и дијелом „Западне цивилизације“. Сходно томе, треба престати вјеровати западним лажима да они желе нас у Босни да би ми контролисали муслимане! Стварна истина је да нас желе у заједничкој држави да би што лакше и једнима и другима управљали изазивајући сталне тензије и сукоб ниског, а по потреби и високог интензитета. Према томе требамо почети видити независну политику у складу са својим реалним интересима. Замислимо шта би било да смо водили реалну политику 90-их година, па помогли у вријеме хрватско – муслиманског сукоба муслиманима умјесто Хрватима? Хрватска би морала отворено ући у рат и разоткрити шта ради, при чему би се доста исцрпила, па би Република Српска Крајина вјероватно и дан-данас постојала а муслимани би вјероватно добили директан излаз на море шири од оног дијела око Неума, па не би постављали питање Брчког.

Погледајмо затим економско стање! Оно је такво да је сва производња уништена а тржиште отворено, у склопу безумне политике „Европа по сваку цијену“, тако да држава не може да утиче на повећање запослености вршећи јавне радове јер паре од потрошње одлазе на куповину увозних производа те тако одлазе из државе умјесто да се обрћу унутар државе и омогуће повећање потрошње. Зар није могла држава да даје становништву јефтине кредите за покретање производње, умјесто што су те паре бачене у стамбене кредите, што је само донијело екстра профите стамбеној мафији? Да ли је ово разумна економска политика?

Даље, какво је стање друштва? Незапосленост је огромна, нарочито међу младима а друштвене структуре и слојеви „зацементирани“, тако да нема напретка ником сем политичко – породичним везама. Такво друштво Сорокин, оснивач катедре за социологију на Харварду, назива бременитим револуцијом, а то је задња ствар која нам је потребна! Немири у неком стабилнијем друштву могу остати релативно контролисани, али у друштву које је у оваквом стању они ће се отети контроли. А страни фактор ће то једва дочекати! Стога политичари не правите глупости, ни једни ни други, не жртвујте свој народ ради вашег властољубља! А и народу мора бити јасно да немири неће донијети ништа добро, стога поручујемо Српском народу у Републици Српској да изађе на изборе у што већем броју, да свако гласа по својој савјести и да сваки појединац прихвати резултате избора.

МО Срби на Окуп Бања Лука