Александар Вучић: Србији највише помогли Уједињени арапски Емирати, а потом Аустријанци

?????????????????

Беч/Београд — Министар иностраних послова Аустрије Себастијан Курц сматра српског премијера Александра гарантом стабилности, преноси бечки дневник „Курир“.

 

Курц је рекао да верује да ће у наредних пет година моћи да буду завршени сви кораци у правцу пријема Србије у чланство ЕУ.

Он је, у изјави бечком листу“, изразио уверење да је Вучић озбиљан у намери да спроведе реформе у Србији и у борби против корупције.

„Он чини оно што је обећао током предизборне кампање. Извештај о напретку ЕУ показује колико се позитивно развија Србија. Полазим од тога да ће у наредних пет година са новом Европском комисијом бити могуће завршити све кораке за пријем Србије, након чега ће Београд имати могућност за приступање““, рекао је Курц.

Лист преноси да се Вучић и Курц добро разумеју и да је српски премијер, на конференцији за штампу, аустријском министру обећао да ће га бирати за све положаје у ЕУ чим Србија постане чланица.

„Курир“, у свом сутрашњем издању, преноси да се српски премијер захвалио Аустријанцима, и читаоцима овог листа, који су брзо помогли после поплава у Србији.

Такође је показао делегацији у којој су били председник Каритас-а Михаел Ландау, председник Црвеног Крста Аустрије Гералд Ссепфер и шеф Рајфајзен Ервин Хамеседеру дебелу књигу у којој је документована свака новчана помоћ погођеним породицама.

Упитан ко је највише помогао Србији после поплава и да ли су то били Руси Вучић је, како наводи лист, рекао да су то били Уједињени арапски Емирати, а потом Аустријанци.

Министар Себастијан Курц, који борави у званичној посети Србији, посетио је поплавом угрожена домаћинства у Шапцу.

(Танјуг)