Ивица Дачић: Подела Косова и Метохије била би у интересу и Срба и Албанаца

 

ivica-dacic-izdajnik-alkoholicar

Београд — Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да би подела Косова и Метохије било једно од бољих решења и да би то било у интересу и Срба и Албанаца.

„Такав договор, односно трајно решење односа Београда и Приштине, могао би да се постигне на међународној конференцији под покровитељством ЕУ, али и САД и Русије“, изјавио је Дачић за београдске Вечерње новости од среде.

Дачић је ту идеју зинео као реакцију на изјаву шефа руске канцеларије у Приштини Андреја Шугурова који је оценио да Србија и Косово треба да размене територије: да Србија уступи три општине такозване Прешевске долине за општине на северу Косова са српском већином.

Дачић је, медјутим, рекао да за такав сценарио расплета – поделе Косова, нема званичне подршке ни у Београду, ни у Приштини, као ни у већини светских центара моћи.

Вицепремијер је додао да је то његов став, док ће Србија наставити досадашњу политику налажења решења кроз политички дијалог.

„Наше позиције остају непромењене, а то је да нећемо признати једнострано проглашену независност Косова и Метохије“, рекао је Дачић.

(Вечерње новости)