Гашић: На параду поред Путина позвани и пријатељи Србије – Обама и Камерун

sp-bratislav

БEOГРAД – Mинистар одбране Братислав Гашић изjавио jе данас да су сви приjатељи Србиjе, а међу њима и амерички председник и британски премиjер, позвани да присуствуjу воjноj паради 16. октобра у Београду.

Позвани су сви савезници Воjске Србиjе и тадашње воjске Jугославиjе, као и амерички председник Барак Oбама и британски премиjер Деjвид Kамерон, рекао jе Гашић новинарима приликом уручења донациjа породицама угрожених припадника воjске у поплавама.

„Србиjа jе отворена земља за све приjатеље да буду гости на воjноj паради 16. октобра“, рекао jе Гашић и додао да jе Воjска Србиjе спремна за таj догађаj.

Oдговараjући на новинарска питања да ли jе било притисака са запада да се воjна парада не одржи, Гашић jе одговорио да ниjе.

 

Учинићемо све да премиjер буде безбедан

 

Гашић jе изjавио да дели изражену забринутост за безбедност премиjера Србиjе и додао да ће бити све учињено да Aлександар Вучић буде безбедан.

Упитан да ли дели забринутост министра за рад, запошљавање борачка и социjална питања Aлександра Вулина за безбедност премиjера, Гашић jе рекао: „Да, наравно“.
„Учинићемо све да премиjер буде безбедан“, рекао jе Гашић новинарима приликом уручења донациjа породицама угрожених припадника воjске у поплавама.

Вулин jе раниjе изjавио да се плаши се за безбедност премиjера, а да га бруталан напад на Вучићевог брата ниjе изненадио, jер jе томе претходила вишемесечна кампања против целе породице председника владе.
„Mногима не одговара да Србиjа има премиjера коjи има велику подршку у народу, те се зато са Вучићем обрачунаваjу нападима на његову породицу“, рекао jе Вулин за „Kурир“ од понедељка, наводећи да се показало да jе носити презиме Вучић можда наjопасниjа ствар у Србиjи.

Танјуг