У више места Новорусије, након повлачења украјинске „казнене експедиције“, пронађене масовне гробнице са телима побијених житеља Донбас

419322_donjeck2-beta_f

Војска Новорусије у потпуности је ослободила Доњецки аеродром. Непријатељ повремено гађа положаје Војске Новорусије из правца Авдејевке, северно од Доњецка.

Минула ноћ је у Доњецку протекла углавном мирно. Од јутрос се повремено чују експлозије у рејонима Кировски, Кујбишевски и Кијевски.

Јуче је су последица украјинског гранатирања Доњецка погинула два цивила, док их је 13 рањено.

Све градске службе Доњецка, укључујући и јавни саобраћај, раде у уобичајеном режиму. Убрзано се ради на поправљању оштећених делова градских мрежа за снабдевање гасом и струјом, које ипак у већем делу града раде без проблема.

У више места Новорусије, након повлачења украјинске „казнене експедиције“, пронађене су масовне гробнице са телима побијених житеља Донбаса. До сада је утврђено око 400 жртава НАТО-кијевске хунте. Током викенда су откривене још две гробнице: прва у Нижној Кринци, са телима пет стрељаних људи; друга у доњецком предграђу Пески, где су пронађени лешеви са ископаним очима.

Информациони центар „Касад“ јавља да су у редове Војске Новорусије ступили први добровољци из Кине, махом бивша војна лица.

Према обавештајним подацима Војске Новорусије, постоји могућност да непријатељ у наредним данима изврши општи напад на положаје бранилаца Доњецке и Луганске Народне Републике. На то, поред осталог, указује и гомилање трупа на појединим правцима, као и појачано надлетање украјинских беспилотних летелица. Војска Новорусије ће непријатеља у сваком случају спремно дочекати.

Напомена: карта борбених дејстава и фотографија потичу из слободних извора.

+ + +
Представништво Доњецке Народне Републике
у Србији и Српским Земљама
dnr.srb@list.ru
www.facebook.com/dnr.srb
www.vk.com/dnrsrb