ДСС КиМ: Нелогично да припадници жандармерије који су пребили А. Вучића буду суспендовани, а телохранитељи Марка Ђурића за исто дело матерјално стимулисани

marko-djuric-obezbedjenje

ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР

ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ

ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

 

 

 

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

 

 

 

Изјава Марка Ђурића директора Канцеларије за КиМ да ће 2025. године Срби и Албанци бити савезници, показује да овакве небулозе могу да се чују само од оног који не познаје праву историју сукоба у јужној српској покрајини.

Додуше, ово није једина политичка глупост коју је по питању Косова и Метохије овај високи државни службеник до сада изјавио. Чули смо већ да ће изградити “Парк мира” у Косовској Митровици, па онда да ће у истом граду направити “Трг Цара Лазара” а као круна да ће Канцеларија за КиМ чији је он директор устројити и “Кнез Михајлову” улицу у Косовској Митровици.

Имајући у виду овакве политичке наступе високих функционера званичне власти просто се поставља питање одакле такве некомпетентне личности на челу такве институције која треба да решава највећи проблем Србије, а то је питање Косова и Метохије. Претпоставка је да некадашњи саветник мр Томислава Николића сигурно није решио своје стамбено питање, па попут својих претходника Горана Богдановића и Александра Вулина који су са те позиције себе стамбено збринули и он ће крај свог мандата дочекати у стану у неком од беградских булевара.

За Србе са Косова и Метохије је “важно” да челници институција који о њима брину не буду подстанари у Београду.

 

Post Scriptum

 

У Косовској Митровици је прострујала вест да су телохранитељи Марка Ђурића по чијој наредби је претучен Филип Манојловић матерјално награђени. Просто је нелогично да припадници жандармерије који су пребили Андреја Вучића брата председседника Владе Србије Александра Вучића буду суспендовани, а телохранитељи Марка Ђурића за исто дело матерјално стимулисани.

 

У Косовској Митровици

06.10.2014. године  

Председник покрајинског одбора ДСС

др Ненад Којић

Saopstenjedss07