Њуз.нет: Томислав Николић обележио две године откако је уписао и завршио факултет

tomislav-nikolic-kod-pape

БЕОГРАД, 4. октобар 2014, (Њуз) – Председник Србије Томислав Николић данас је обележио две године како је уписао и завршио основне и мастер студије.

Свечаност је била уприличена у холу Ректората Универзитета у Београду, јер како је председник навео, увек воли да се подсети свог студентског живота, пошто му тај минут представља најбољи животни тренутак још од рођења другог сина. Николић је том приликом подржао измене Закона о високом образовању.

– Упркос великој солидарности и колегијалности према студентима и осећају као да сам јуче завршио факултет, морам да подржим смањење броја испитних рокова. Знам да данас није лако студирати, али својом одбраном мастер рада на пријемном испиту сам доказао да је све у дисциплини, снази воље и упорности – поносно је изјавио председник.

Након говора Николић се посебно захвалио својој супрузи Драгици што је имала разумевања за његове академске несташлуке и пружила му подршку заустављајући на неколико минута свој филантропски рад и израду свог сајта супруга.председник.рс на коме се годинама радило. Дружење је наставио са многим пријатељима амбасадорима и колегама служећи ракију, коју је лично пекао у Бајчетини. Он је колегама из класе скренуо пажњу на значај ваншколских активности и да то морају схватити пре 25. године, јер је то животна прекретница сваког младог човека.

– Студирање није само спремање и полагање испита. Нужност данашњице је усавршавати стране језике, волонтирати, ботовати и радити на себи ван академске заједнице. У ове две године ми доста недостају студије, па размишљам да попут многих страначких колега издвојим неколико дана и завршим докторат – са сетом у гласу закључио је Николић.

Лука Личина

Њуз.нет је портал који објављује сатиричне вести