Вучићев саветник викао на Небојшу Стефановића, Зорану Михајловић и Радомира Николића јер нису звали Вучића да га питају за брата

aleksa jokic

Министри Небојша Стефановић, Зорана Михајловић и председник Извршног одбора СНС Радомир Николић прошли су јуче као боси по трњу у кабинету Александра Вучића, сазнаје “Блиц” у Влади Србије.

 

На састанку Вучића са петнаестак најближих сарадника из Владе и странке на тројку из СНС из свег гласа викао је Алекса Јокић, један од саветника премијера и бивши шеф Вучићевог кабинета. Јокић је претходно био члан СПС-а, а у јавности је остао упамћен по изјави за Курир: „Мог Алека многи би волели да виде мртвог“. Он је рибао министре и функционере СНС зато што се нико од њих од недеље није сетио да позове премијера и пита га како је и како подноси све оно што се десило његовом брату Андреју. Јокићево “обраћање”, како сазнајемо, изгледало је овако:

– Како вас није срамота! Оставили сте Вучића на цедилу, човека који вас је довео ту где јесте и без кога не бисте били нико и ништа! Нико од вас да га позове и пита како си, како ти је брат! Да га позовете као човека, као пријатеља! Само је Бата Гашић био ту! А и те како знате Вучића да зовете кад вам нешто треба и кад треба да вам реши проблем – викао је Јокић колико га грло носи.

На ово је министар полиције Стефановић покушао да каже како је одмах реаговао и покренуо истрагу, али није успео да заврши реченицу.

– Каква истрага, па наравно да си као министар морао да покренеш истрагу! Ја причам о томе какви сте људи! Више је људи из света звало да га пита како је него из Србије! Читав свет га подржава, а у Србији је сам! Где вам је људскост, где је поштовање према овом човеку – викао је Јокић показујући прстом на премијера који је седео и гледао у под и ниједног тренутка се није укључивао у расправу.

За разлику од Стефановића, Зорана Михајловић и Радомир Николић нису ништа ни покушавали да кажу. Јокић је потом рекао да је исто овакво понашање најближих сарадника гледао и када је “Милошевић био председник” и када су сви његови сарадници само гледали “своје послове”.

У кабинету премијера Вучића потврђено нам је да је “одржан састанак код председника Владе на којем је било више од десет учесника”, међу којима јесу били и актерки наше приче, али и да “о детаљима са тог састанка не желе да говоре”.

Потпредседница Владе Зорана Михајловић на наше питање да ли је критикована на састанку код премијера, само је рекла: “Свашта”, док је министар Стефановић рекао да „не коментарише глупости“.

Зорана се одмах “забринула”

Одмах после овог састанка, Зорана Михајловић дала је изјаву Тањугу у којој је осудила инцидент у којем је претучен брат премијера Андреј Вучић.

– О томе би требало да разговарамо на седници Владе и у СНС. Очекујемо да врло брзо добијемо извештај МУП-а и надлежних органа, а свака врста прекомерне употребе силе, што снимци показују да је било, заиста је недопустива. Уопште није битно ко се како зове и над ким се то десило, да ли је то био премијеров брат, мој или ваш брат, али свака употреба силе такве врсте је заиста недопустива – навела је Михајловићева.

Чудни телефонски позиви

Истрага пребијања премијеровог брата Андреја Вучића усмерена је и у правцу откривања сумњивих телефонских контаката који су у недељу имали нишки жандарми. Полиција сада проверава колико су ти контакти заиста сумњиви и да ли су утицали на пребијање Вучића. Због овог инцидента суспендовани су Предраг Митровић Флека, Раде Матић, Предраг Ћирковић, Далибор Ђорђевић и Драган Савић.

– О Митровићу постоји информација да је заједно са још неколико жандарма учествовао у сумњивој потрази за златом у Гамзиграду – кажу у полицији.

(Блиц)