Курир: Променио презиме – помоћник градоначелника Чачка постао Дачић да би напредовао у каријери?

aleksandar-djaja-dacic-1

Помоћник градоначелника Чачка прекрстио се и узео презиме своје мајке, која је носила породично име шефа социјалиста

БЕОГРАД – Познато је да би партијски чиновници учинили штошта за свог лидера, али социјалиста Александар Ђаја, иначе помоћник градоначелника за друштвене делатности из Чачка, урадио је нешто што до сада нико није – узео је презиме свог лидера Ивице Дачића!

Његовом лидеру и презимењаку Ивици овај поступак не само што је симпатичан већ се и нашалио да би могао да га ангажује као двојника ако се испостави да личе.

Александар Дачић екс-Ђаја за Курир каже да је променио презиме много пре него што је Ивица постао шеф странке.

 

– Није то због Ивице Дачић, то је девојачко презиме моје мајке. Али, да ме људи питају да ли смо у сродству – питају. Кажем да нисмо, и то никад не користим иако сам члан СПС. С таквим презименом није ни ред да сам у другој странци – објашњава презимењак.

На наше питање да ли ће се на наредном конгресу кандидовати за неку функцију, можда чак и председничку, одговара:

– Неки би можда то и волели, да направим забуну. Али не. Један је Дачић, и то Ивица, и биће и даље на челу СПС, сигуран сам.

Лидер СПС Ивица Дачић каже да је изненађен потезом презимењака, али и да има занимљиву идеју:

– Нисмо рођаци. То је ретко презиме, изненадио сам се кад сам сазнао за њега пре неку годину. Ако личи на мене, могао бих да га користим као двојника – каже Дачић.

Новији Дачић је, иначе, постао познат јавности крајем прошле године, кад се венчао у паузи заседања Скупштине града, и то у својој канцеларији. Венчању су присуствовали челници града с градоначелником Војиславом Илићем на челу, као и представници власти и опозиције.

Критике из партијенико не сме да му се замера

Потез Александра Дачића екс-Ђаје није наишао на одушевљење страначких другова из Чачка, који га оптужују да се појавио ниоткуд и да је почео напрасно да напредује баш кад је променио презиме.

– Тај човек као да је изронио ниоткуд, и одједном је догурао до функције помоћника градоначелника. Не знамо много о њему, а нико неће да му се замера због презимена – кажу у чачанском СПС.

(Д. Л. – С. М. – Курир)