ДССС Шчербина: Правна тортура ЕУЛЕКС-а утиче на појачано исељавање Срба са КиМ

scerbina

САОПШТЕЊЕ

 

Сурове и драконске казне које EULEX судије примењују према Србима на Косову и Метохији представља класичан пример тираније и прогона једног народа који се обавља под плаштом ЕУ демократије.

Тако су Маријан Илинчић и Драган Милојевић, обојица из Косовске Митровице, само због учешћа у демонстрацијама 17. марта 2008. године испред суда у Косовској Митровици кажњени од EULEX судија на вишегодишње затворске казне. Разлог за те демонстрације, сада већ давне 2008. године је одбрана српског правосуђа на Косову и Метохији. Циљ оваквих бруталних казни је застрашивање Срба да би се спречио било какав отпор настајању још једне албанске државе на Балкану.

Нажалост, то није једини пример злоупотребе судства коју врше EULEX судије. Држање у затвору Александра Лазовића и Небојше Вујачића који по налогу EULEX тужилаштва морају да сведоче против Драгана Делибашића и Оливера Ивановића је нешто што се нигде у свету не среће у судској пракси.

Сигурно је да оваква правна тортура утиче на појачано исељавање Срба са Косова и Метохије које је у задње време све уочљивије. Чуди индолентно понашање и држање Канцеларије за Косово и Метохију, чије ћутање посредно значи пристајње на дугогодишњи егзодус Срба из јужне српске покрајине.

У Косовској Митровици                                                            Председник Друштва

  1. 10. 2014. године                                                             дипл. инж. ел. Момир Касаловић