Девенпорт почасни грађанин Панчева?

majkl-devenport

За почасног грађанина Панчева ове године градоначелник овог града је предложио Мајкла Девенпорта, шефа Европске уније у Србији, а за заслужног грађанина пуковника Зорана Величковића, заменика команданта Специјалне бригаде у Панчеву. Са тим се сагласило Градско веће пре Скупштине Града.

Шеф Мисије Европске уније у Панчеву Мајкл Девенпорт је својим интересовањем за проблеме локалне заједнице помогао да Панчево добије средстава из европских фондова, пре свега у области стамбеног збрињавања избеглих и расељених лица и у процесу инклузије Рома. То је један од разлога да буде предложен за звање почасног грађанина, навео је градоначелник Павле Раданав пред Градским већем.

– И пре него што је ступио на дужност, шеф делегације ЕУ Мајкл Девенпорт је као амбасадор Велике Британије деловао у Панчеву залажући се за стручно усавршавање дипломаца, који су путем програма стручног усавшавања планирали да наставе мастер студије на неким од британских универзитета. Заједничко свим овим пројектима је да су делу наших суграђана променили живот на боље – рекао је градоначелник Панчева Павле Раданов. Звање заслужног грађанина, такође на предлог градоначелника Павла Раданова, требало би да добије пуковник Зоран Величковић, заменик командант Специјалне бригаде.

Како је Раданов рекао, Величковић се истако у помоћи пострадалима од поплава, снега, пожара… – Пред страним делегацијама Величковић је представљао и Град Панчево, а ове године активно је са својом јединицом учествовао у спасавању људи и материјалних добара током великих поплава у Параћину, Свилајнцу, Јагодини, Обреновцу, Шапцу, Лазаревцу и Пријељини – објаснио је градоначелник Павле Раданов. Градско веће је дало своју сагласност на предлоге градоначелника, а о томе ће се изјашнајвати и одборници, а додела награда биће на Дан Града, 8. новембра.

РТВ Панчево