Да ли је суспензија хвала што смо чували гејеве?

zandarmerija

Београд – Независни полицијски синдикат Србије огласио се саопштењем поводом истраге и највероватније суспензије припадника Жандармерије, који су учествовали у пребијању Андреја Вучића, брата премијера Србије Александра Вучића.

НПСС пита министра полиције Небојше Стефановића “да ли је ово начин на који се он захвалио пожртвованости припадника нишког одреда Жандармерије, што су прекинули штрајк како би обезбеђивали Параду поноса, као скуп високог ризика“.

“Министре Стефановићу, припадници Жандармерије из Ниша су савесни припадници полиције који никада нису бежали од својих обавеза и радних задатака, а тако је било и сада у случају Параде поноса. Иако су, незадовољни условима рада, узели учешће у штрајку полиције, они су одлучили да се ипак одазову и испуне своју дужност у обезбеђивању Параде поноса“, наводе из НПСС.

НПСС тражи да се расветли инцидент, јер, како стоји у саопштењу, “припадници нишког одреда Жандармерије нису хулигани, већ савесни полицајци“.

“Овај случај је још један доказ да се Србија према припадницима своје полиције односи као према бројевима. Данас је најлакше, и пре него што су утврђене чињенице, рећи да је полицајац крив, суспендовати га, ухапсити и истерати с посла. Управо је то разлог зашто је овако велики број полицајаца у штрајку“, наводи Милош Јеленковић, заменик председника НПСС.

Вести