Потврђено – Путин долази у Београд 16. октобра

?????????????

БЕОГРАД – Председник Руске Федерације Владимир Владимирович Путин долази у Београд 16. октобра где ће присуствовати обележавању 70. годишњице ослобођења Београда и победе над фашизмом, саопштио је премијер Александар Вучић.

 

Вучић је на конференцији за новинаре након састанка са амбасадором руске Федерације Александром Чепурином рекао да је са руским дипломатом делимично разговарано о програму посете председника Путина који ће у Београду разговарати са њим и са председником Томиславом Николићем, а биће приређен и заједнички ручак са представницима руске и српске делегације.

„Председник Путин ће присуствовати и војној паради онаквој какву нисмо имали више од 40 година јер мислим да датум и поводом то заслужују”, рекао је премијер.

Додао је да је борба против фашизма је нешто над чиме се грађани Србије поносе.

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да ће са председником Русије Владимиром Путином разговарати о будућности односа две земље.

„Разговараћемо о томе да ми данас имамо пријатељске односе са Руском федерацијом, желимо и сматрамо да ти односи могу бити још бољи, још успешнији и потпуно сам уверен да много тога заједничког можемо да направимо у будућности у интересу Србије и Руске федерације”, рекао је Вучић новинарима у Влади Србије.

„Током посете су предвиђени састанци и преговори са председником Србије Томиславом Николићем и председником Владе Србије Александром Вучићем. Предвиђено је учешће у свечаности, као и разматрање кључног питања руско-српских односа”, истакао је Чепурин.

Он је подсетио на пријатељство две земље која је утемељено на широм консензусу народа, на традицији, менталитету, вери и додао да политичко разумевање треба да омогући и привредни развој.

(Танјуг)