Њуз.нет: Нада Мацура саветује браћи функционера да се слојевито обуку кад пролазе крај Жандармерије

nada-macura

БЕОГРАД, 29. септембар 2014, (Њуз) – Портпарол београдске Хитне помоћи докторка Нада Мацура саветовала је данас блиским сродницима високих државних функционера да се слојевито облаче кад пролазе крај припадника Жандармерије.

– Ових дана време у Београду је такво да сродницима високих градских и републичких функционера саветујем да без преке потребе не излазе из својих домова. Уколико већ имају неодложна посла добро би било да припаднике Жандаремерије заобилазе у што ширем луку. А ко већ морају да прођу крај каквог кордона, онда је најбоље да се слојевито обуку – рекла је др Мацура, додајући да се упозорење нарочито односи на рођену браћу чланова владајуће коалиције.

Нада Мацура је прецизирала да се под слојевитим облачењем подразумева ношење барем две потокошуље, кошуље, што дебљег вуненог џемпера, постављеног прслука, гуња, шињела или Меклауд јакне.

– Тек тако обучени могу бити сигурни да ће колико толико заштити виталне органе, пре свих ребра и бубреге. Наравно, никако не би смели да забораве да на главу ставе неку дебљу капу или кацигу, а по помогућности и шлем. Уколико ипак осете болове у пределу леђа или главе, саветујем им да потраже помоћ најближег лекара – рекла је др Мацура.

Повећан опрез приликом кретања крај жандармерије докторка Мацура саветовала је и осталим грађанима јер међу њима има много хроничних болесника.

Бојан Љубеновић

Њуз.нет је портал који објављује сатиричне вести