Додик: План обавештајаца са запада је да у изборној ноћи крену с причом о наводној крађи гласова

milorad-dodik-palata-republike-1

Бањалука — Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је центар пензионисаних обавештајаца са запада, задужен за изборне нереде у РС, дислоциран из Тузле.

Како је рекао Додик, њихов план је да у изборној ноћи крену са причом о наводној крађи гласова и тако изазову немире.

 

„План је да почну да се дижу Пале, Бијељина, Добој и део Бањалуке да би се тако направио спектакл и прича о томе“, рекао је Додик, који је раније открио да један број страних пензионисаних обавештајаца седи у хотелу „Тузла“ у истоименом граду и да су заузели два спрата, чекајући изборну ноћ, да спроведу свој план.

Додик, који је и председник владајућег Савеза независних социјалдемократа, казао је тада да страни обавештајци настоје да координишу активности против режима у РС да би довели на власт „мекшу“ структуру људи, које ће моћи да придобију за своје идеје, јер не могу да изврше притисак на актуелну власт.

Како подсећа „Глас Српске“, страни центри моћи у другом ентитету, Федерацији БиХ, који спремају нереде, поменути су и на последњем састанку СНСД са коалиционим партнерима, Демократским народним савезом и Социјалистичком партијом, одржаним прошле недеље у Бањалуци.

Додик, који се поново кандидује за председника РС, рекао је на том састанку да има информације и да зна да постоје страни центри моћи који су стационирани у Тузли.

Сличан став на конференцији за новинаре изнео је и лидер социјалиста у РС Петар Ђокић.

Према његовим речима, постоје одређени центри који у РС желе да изазову сценарио незадовољства после избора, заказаних за 12. октобар.

(Танјуг)