Сукоби широм Београда, полицији прећено аутоматским пушкама има и повеђених!

4740746825427df0f484ce032657694_640x427

Београд — Београдска полиција привела је двојицу мушкараца у центру Београда, после десетоминутних преговора, пошто је један од њих полицији претио аутоматском пушком. 

Како јавља репортер Тањуга са лица места, полиција је двојицу мушкараца затекла у аутомобилу око 11.40 сати у хаустору зграде у улици Светозара Марковића 54.

Једног до њих, којем је окрвављена глава, полиција је одмах извела из аутомобила, док је други остао у колима претећи аутоматском пушком.

После десетоминутног преговарања, мушкарац из аутомобила се предао, након чега су он и његов пријатељ приведени.

Још није познато ко је мушкарцу нанео повреде ни који су разлози за интервенцију припадника Министарства унутрашњих послова Србије, као ни да ли то има било какве везе с Парадом поноса која се одржава у Београду.

Пре овог догодило се још неколико инцидената широм Београда.

Око 11 сати, на Славији су приведена петорица младића. Један мушкарац је повређен око 11:40 у интервеницији припадника полиције у центру Београда.

Припадници полиције легитимисали су десеторицу младића у парку на Славији, на углу улица Српских владара и Београдске, након чега су привели петорицу.

Младићи обучени у тренерке, који на себи нису имали видљива навијачка обележја, до доласка полиције мирно су седели у парку.

На аутопуту у правцу од београдске Арене ка центру града нешто после 10 сати запаљене су аутомобилске гуме. Пожар је угашен, а саобраћај се одвија успорено.

На аутопуту се налазило неколико полицијских и ватрогасних возила.

Нема више блокаде у саобраћају, али је приметна гужва у том делу.

Инцидент са паљењем гума десио се данас и на Бањици.

Од раних јутарњих часова, главне улице у центру града којима треба да прође поворка затворене су за саобраћај, а очигледно је појачано присуство полиције.

На улицама су јаке полицијске снаге под пуном опремом, ту су и оклопна возила, велики број припадника жандармерије, а хеликоптери надлећу град.

Јавни градски превоз саобраћа измењеним трасама. Опширније о изменама на линијама ГСП-а прочитајте овде.

Б92, ТАНЈУГ