Путин ће посетити Србиjу

putin1234

ЊУJOРK – Председник Русиjе Владимир Путин намерава да посети Србиjу поводом обележавања 70. годишњице ослобођења Београда од фашизма, а током посете биће размотрени заjеднички проjекти две земље, изjавио jе шеф руске дипломатиjе Сергеj Лавров на прес конференциjи у оквиру Генералне скупштине УН.

Путин ће, преноси руска телевизиjа „Раша тудеj“, учествовати у манифестациjама поводом jубилеjа.
„С пиjететом се сећамо тог рата, нашег борбеног братства са Србима и другим народима Eвропе. Tо ће бити централни свечани догађаj посете – учешсће у пригодним манифестациjама у главном граду Србиjе“, рекао jе руски министар иностраних послова а преноси РИA Новости.

Путин ће, рекао jе Лавров, током посете размотрити заjедничке проjекте две земље, пренела jе агенциjа.
„Несумњиво, имамо врло озбиљан списак заjедничких проjеката – економских и инвестиционих. Има шта да се разматра и сагледа, какви се допунски задаци могу издати ради даљег продубљења нашег партнерства“, казао jе Лавров.

Изражена jе нада Mоскве да ће Београд у односима са Eвропском униjом постићи такве договоре коjи неће наносити штету узаjамним односима Србиjе и Русиjе, навела jе руска TВ на своjоj интернет-страници.

Премиjер Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе jуче да се очекуjе да ће председник Русиjе Владимир Путин присуствовати прослави ослобођења Београда 16. октобра, а да ће коначна потврда његовог доласка стићи у уторак или среду.

Вучић jе рекао да се 16. октобра очекуjе долазак у Београд великог броjа високих званица, међу њима и Путина, додаjући да ће Србиjа умети да прослави годишњицу Великог рата на наjбољи могући начин.
„Поносимо се борбом против фашизма и нећемо ни од кога да криjемо нити да се стидимо што смо победили фашизам у Србиjи. Tиме смо се поносили и тиме ћемо се увек поносити“, рекао jе Вучић.

Танјуг