Група српских и руских верника из Трска и Копра: Анаксиос епископу Андреју Ћилерџићу

andrej-boze

„Покољ србских душа врши се!“

Преподобни Јустин Ћелијски

Помаже Бог, Срби!

Обавештавамо све православне да је новоустоличени епископ Андреј већ починио скандалозна чињења која дубоко вређају сваког православног Србина у дијаспори.

Наиме, дотични владика, којему српски није матерњи језик и који се већ исказао као шампион модернизма и цркворушитељства у Србији, дао је гротескни интервју локалном тршћанском листу „il Piccolo“ под насловом „Андреј, владика 400.000 Срба – сишао са Свете Горе“ (поднаслов: „Тата нас је лети водио у Трст“ (СИЦ!)).

Нажалост, најмање су проблематични сами садржаји интервјуа (иако дубоко позажавјући за сваког верујућег хришћанина), интервју се понајвише бави промоцијом владичине личности и његове „генеалогије“ и биографије, тобожње учености као и боравку у манастиру Хиландар. Ипак, запрепашћује изјава владике Андреја, цитирамо дословце: „Да нисам постао владика, ко зна,можда би себи нашао неки други посао и живео овде у Трсту“!!!?? Изгледа да нико у Београду није владици Андреју скренуо пажњу на владичанско достојанство једног православног првосвештенка. Православни владика србски није циркузант, нарцис или тамбураш. То се посебно односи на оне свештенике који делују у језуитском и антиправославном окружењу.

Најпроблематичније од свега јесте да је владика Андреј интервју обавио са новинаром који је један од најострашћенијих експонената србомрзачког лобија у Италији – госп. Paolom Rumizom (чита се румиц, са ц као црква), човеком који слови за врховног жреца сребреничког култа и онога који је пре неколико година довео у Италију (бивши му гарант и јатак) крволока са Интерполове потернице – Алијиног генерала Јована Дивјака! Тада је дотични србоубица Дивјак намеравао да одржи предавање о својој наводној хуманитарној активности – тобоже бавио се збрињавањем муслиманске сирочади у Сарајеву. Богу хвала, интервенцијом неколицине Срба из Трста и Копра, предавање је онемогућено и шала Привредне Коморе је отказана у последњем монемту; Дивјак на волшебни начин нестаје из Трста,не бивајући ухапшен у Италији(иако на црвеној потеници Инерпола!), већ нешто касније у Бечу, Аустрија. Наравно, љубазним (не)залагањем (не)српске државе, Дивјак бива пуштен на часну реч и отада се слободно шета по Башчаршији, можда баш у друштву Ејупа Ганића. Ваља напоменути да и тада Србска Црква и Православна Општина у Трсту нису осветлале образ, то јест нису учиниле ништа како би се Дивјак привео правди и онемогућило његово исмевање са крвљу хиљада и хиљада србских православних мученика из Сарајева. Напротив, гледаху они тада благонаклоно и равнодушно на присуство дотичног егзекутора џихадистичког србоклања по Босни и Херцеговини. Даће Бог, наплатиће им то Свети Сава и Свети Василије! Горе наведено само нажалост потврђује интегрисаност „наше“ цркве и општине у Трсту у један дубоко антихришћански систем који Србима и Православљу ради о глави.

Још гротескнија потврда овога јесте гостовање познате боди арт „уметнице“ и бренда Новосрбије (или Спрдије) – Марине Абрамовић у Трсту; она бива примљена на највишем нивоу у скупштини града уз присуство тадашњег председника Српске православне црквене Општине госп. Богољуба Стојићевића!

Истовремено, крајем прошле године, а за време боравка председника највеће православне државе на свету, господина Владимира Владимировича Путина у Трсту, „наша“ црквена општина није изразила жељу да се барем накратко сретне са председником Русије, заштитником народа србског! И поред прелиминарне посете генералног конзула Русије из Милана храму Светог Спиридона у Трсту, нико из СПЦ нити из СПЦО Трст није пожелео ни да се рукује са предесдником Путином! Питамо се шта нас следеће очекује од поплаве екуменистичког секуларизма и модернизма – циркузанства у СПЦ? Рецитал Томпсона уз гитару Андреја Ћилерџића у храму Светога Спиридона? Намерава ли СПЦ да и она „прослави“ Светога Алојзија, Јозефата Кунцевича, Павелића и Бандеру приде, а све зарад „братске љубави“ и „икуменизма“? Да се римски језуитски „брат“ не увреди!

Дакле, будући да се никако не може сматрати случајним ово непрекидно разарање свега српског и православног, стога ми, група верника из Трста и Копра, умољавамо госп. Иринеја Буловића да нам убудуће не шаље овакве данајске дарове из Германије!

Нека је Господ Бог у помоћи свима, па и нама грешним Србима, праштајте.

Анаксиос! Недостојан!

Група руских и српских верника из Трста и Копра

Борба за веру