ПУТИН ЈЕ ИЗАБРАО

dugin12

АЛЕКСАНДАР ДУГИН

Путин је дефинитивно одлучио „да очисти“ Кремљ од прозападних либерала

Изјаве бившег министра одбране Доњецке Народне Републике о намери да се бори са „петом колоном“ унутар Русије и о подршци Владимира Путина сведочи о томе да је и сам руски председник престао да балансира између две групације у самом Кремљу, „либерала“, који наводе Путина да пусти низ воду Новорусију, и „присталица Империје“, спремних да иду до краја – одабравши страну ових последњих.

И сам Путин је увек балансирао између два клана, не преферирајућу ниједан. Да ли је то зато, што је кагебеовацв, да ли зато што је у хороскопу вага… Било како било, парадоксална ситуација у Новорусији се повезује са борбом ових кланова из Кремља. Једни желе да пусте низ воду Новорусију, да се договоре са Западом, да попусте и покоре се, да на тај начин очувају Русији чист образ („беседе“ о јединственој проруској Украјини), други желе да оперу своје чизме у Дњепру (па чак и у Дњестру). Први су покушавали да сахране Стрелкова преко ручних „кургињановаца“, обављали су којекакве радње испод жита и тајне преговоре, а, резултат је било то што су склепали нејасни „Мир у Минску“ и све његове „посебне статусе“.

Други клан тражи да се овај сценарио поцепа и да све оде дођавола, те да се ипак стигне до реке, да се чизме оперу у води.

Избор: или попустити, покорити се под притиском санкција, признати пораз, срозати лични ауторитет, сахранити концепцију Руског света, обрукати Русију и засејати велики метеж и збуњеност у друштво, или показати зубе и показати Западу баш ону Русију коју је стално видео у својим пљувачким ауторитарно субмисивним сновима свих ових неколико десетлећа.

putinvera01

ПУТИНОВ ВИДЕО

Ја мислим, да је Путин изабрао рат. Али, добро, ово можемо рећи и мало блаже: бескомпромисну тврду позицију, диктирану интересима руског народа. Видео-снимак са свећом, као знак сећања на све оне који су погинули, борећи се и бранећи Новорусију, никако није случајан. То је порука. У том видео-снимку председник Руске Федерације изговара гласно реч – Новорусија. А гледао је право у камеру док је ову реч изговарао. То је важно. Јер, када Путина новинар интервјуише, он гледа у новинара, и не гледа у камеру. Овога пута, на видео снимку је свима нама гледао право у очи. Био је узбуђен и глас му је задрхтао. Јасно се чуло. Баш људски, баш је задрхтао. Као што свима нама глас задрхти у тренуцима дубоке туге, бола и жалости. Ја сумњам да је пре снимања Путин имао било какву генералну пробу.

А онда се појављује наступ, говор, иступање Стрелкова. Веома смело. У свом наступу Стрелков формулише све веома јасно и прецизно. Ко је непријатељ, који су циљеви Руса, и са киме се треба борити. Суштина је следећа – потребно је очистити Путиново окружење од издајника и непријатеља Путинових. А то је нарочито важно због тога је он ту, и није у Новорусији, тј. то је чак много важније него рат у Донбасу. Али он, наравно, није рекао баш овако, међутим црвена нит, поента је баш у томе. И Игор Иванович је обећао да ће веома брзо формулисати план.

НИЈЕ САМО ОБИЧНА ИЗЈАВА

Стрелков је икона. Стрелков је знамење. Стрелков је центар око којег ће се окупити родољуби. А главни родољуб је у Русији – Господар. Тако је реако Стрелков. Изнад његове главе је била урамљена Путинова фотографија. Стрелков је ослонац за Путина. Стрелков је светионик у том мраку који ће се ускоро спустити на Русију. Игор Иванович ће створити, формираће ту силу и снагу (у облику друштвене организације, партије, ни ја не знам како…) која ће се супротставити конфузном стању. Либерални „родољуби“ су покушали да га оцрне и да му окаљају име, јер схватају колосалност ове фигуре. Они, либерали хтели су да светли лик „гвозденог Стрелкова“ баце у блато, да га оцрне у очима родољубиво расположених и настројених Руса, хтели су засејати разочарење и збуњеност у њихова срца. Огорчење и озлојеђеност. А после „пуштања низ воду“ Новорусије (што они својим рукама и припремају) гнев родољуба треба усмерити (па, гнев ће се онда и сам усмерити) против главног издајника Руса и Руског света, против – Путина. А онда ће се у револуционарном, загушљивом диму „утопити“ једни у друге „беле траке“ и националисти, либерали, левичари и десничари. План за демонтирање Новорусије је план за демонтирење Путина.

strelkov07

ПУТИН СЕ ОДАВНО ПРИПРЕМА

Руски свет није апстракција. Руски свет почиње да се материјализује. Русија улази у нову епоху. Тај процес је веома опасан. Земља излази на дугу пловидбу, а ово што сада можемо да видимо је – одсецање ужади. Током тог опасног путовања ће бити и буре, и вода ће квасити палубу брода, и монструми најразличитији океански (прекоокеанаски) ће длакавим пругастим издуженим пипцима ломити кормила и вући према дну. Можда ће чак и пирати покушати извршити абордаж или отворити разорну ватру из топова. Све је могуће. Овде је најважније не погрешити приликом одабира тима. А мени се чини да је тим изабран.  Пошто почињу да секу ужад.

Превела ЈАСНА КОСТИЋ

Русвесна/Балканмагазин

Нови Стандард