Еулекс покушао хапшење Србина на северу КиМ

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Еулекс полиција покушала је јутрос да ухапси осумњиченог за напад на конвој „Косовске полиције“ и убиство полицајца 26. јула 2011, међутим, како се наводи у саопштењу Еулекса, осумњичени није био на траженој локацији.

Међународни тужилац Основног тужилаштва у Косовској Митровици, уз помоћ Еулекс полиције на северу Косова спровео је међународни налог за хапшење који је издао Интерпол за Радомира Касаловића.

Операција хапшења је спроведена у склопу текуће истраге убиства, која обухвата наводна кривична дела тешког убиства, покушаја тешког убиства, неовлашћеног власништва, контроле и поседовања оружја и ометање службених лица у обављању службених дужности.

Оптужбе за убиство се односе на убиство полицајца „Косовске полиције“ Енвера Зимберија и напад на конвој „Косовске полиције“ којим је путовао када је убијен.

„Осумњичени се није налазио на локацији, па за сада нису предузете даље радње”, наводи се у саопштењу.

(Танјуг)